Rendelőnk alapszolgáltatásai közé tartozik a professzionális szájhigiénés tevékenység, melyet szakképzett klinikai fogászati higiénikus végez.
Elsődleges tevékenységi köre a szájüreg – fogazat és fogágy – tehermentesítése ultrahangos fogkő-eltávolítással, melyet kiegészít polírozással és homokfúvással (air-flow). A program része a fogászati egészségnevelés, mely minden esetben egyéni szükségleteken alapul, különös tekintettel a gyermekekre és a kismamákra.

A kisgyermek rendkívüli mértékben fogékony, így könnyen elsajátít különféle, helyes fogmosási technikákat.A terhesség során pedig a szájüreg baktériumflórájának nagymértékű változása teszi elengedhetetlenül fontossá a szaktanácsadás szükségletét.

Munkatársunk segít megtalálni az egyén számára legmegfelelőbb szájhigiénés eszközöket, ismerteti a járulékos fogtisztító eszközök használatát, szükség esetén terápiás fogkrémek, szájvizek használatát javasolja, táplálkozási tanácsokkal szolgál, modell (mulage) segítségével bemutatja a helyes fogmosási technikákat, felhívja a figyelmet a dentális plakk leggyakoribb elhelyezkedési területeire.

Fogkő egy “megkövesedett baktériumokat tartalmazó lepedék” főleg a fognak a nyaki részén, mely a széli ínyrészeket folyamatosan gyulladásban tartja,és csontlebontódást indít e A páciens érzékelése mindebből a gyakori ínyvérzés és a kellemetlen, sokszor csak mások által érzékelt szájszag.